Your search results

6 reasons why you’ll be happier living in a small accommodation

Posted by admin on 25/12/2023
0

Mensen dromen altijd van meer en groter. Zit het in onze natuur? Of in onze cultuur? Alleszins, een kleine woning hoeft geen bron van negatieve gevoelens te zijn. Integendeel: er gaan zelfs stemmen op dat je van een kleine woning juist gelukkiger wordt. De redenen daarvoor? Die ontdek je hier.

1. Goedkoper

Minder vierkante meters, dat betekent in de meeste gevallen een lagere prijs. Zo heb je minder financiële stress door een haalbare lening. En hou je elke maand nog wat geld over om te sparen. Je financieel geen zorgen hoeven te maken, is een basisvereiste om je gelukkig te voelen.

2. Kleinere voetafdruk

Een kleinere woning verbruikt minder dan een groter model. Dat is net zoals met auto’s. Veel is natuurlijk afhankelijk van hoe je jouw woning isoleert en welke brandstoffen je gebruikt om te verwarmen, maar als je minder volume hebt, heb je ook minder brandstoffen nodig.

Ook dat heeft een financieel voordeel. Bovendien hoef je je niet (of minder) schuldig te voelen naar het milieu toe.

3. Meer tijd

Een kleine woning vergt nu eenmaal minder tijd om te onderhouden, schoon te maken en herstellingswerken uit te voeren. Je houdt dus een pak meer tijd over, om de dingen te doen die je echt gelukkig maken.

4. Meer hechting met geliefden

Samenkomen in een kleinere ruimte maakt dat je automatisch dichter bij elkaar zit. En dat stimuleert dan weer sociale interactie tussen jou en je geliefden.

5. Minder verleiding om te cumuleren

Wij westerlingen kopen graag. We blijken er maar niet mee te kunnen stoppen. Wanneer je een grote woning hebt, heb je de neiging om die helemaal vol te stoppen. Met een kleinere woning heb je dat risico minder, omdat je ervoor moet zorgen dat je op een kleine oppervlakte alles op een leefbare manier opbergt.

6. Vrijheid

Een kleinere – en doorgaans goedkopere – woning verkoopt gemakkelijker, omdat het voor een groot deel van de bevolking betaalbaar is. Een grote – dure – woning spreekt maar een beperkt deel van de populatie aan. Vrijheid om te verkopen wanneer je wilt, ook dat is geluk.

Vergeet vooral niet dat je ook ruim kan wonen in een klein appartement!

SOURCE: https://www.zimmo.be/blog/2021/10/11/6-redenen-waarom-je-gelukkiger-wordt-in-een-kleine-woning

Compare Listings

Verified by MonsterInsights