Your search results

How to keep your house cool during hot summer days

Posted by admin on 09/08/2020
0

The basics

Een fris huis begint met doordacht window management. Door de ramen op het juiste moment te openen of net te sluiten, bepaal jij of je frisse lucht binnenlaat of net de warmte buiten houdt.

Vroege vogels zetten best meteen alle ramen en deuren in huis een uurtje open. Zo creëer je een tocht die je huis al behoorlijk afkoelt. Daarna, wanneer het buiten heter wordt, gooi je alles weer dicht. Niet alleen ramen en deuren, maar ook de gordijnen en rolluiken aan de kant van je huis waar de zon op staat. Zo blijft de ergste warmte buiten.

Een tweede, niet onaangename, tip: doe vooral niet te veel. Elektrische apparaten geven warmte af, dus stofzuigen is af te raden, en ook het fornuis of de oven aanzetten doe je beter niet. Zet dus gerust een snelle salade op het menu of, beter nog, steek in de tuin de barbecue aan, om binnen geen extra warmte te creëren

Als het dán nog steeds te warm is…

Helpen deze tips niet om de warmte op bijvoorbeeld zolderkamers binnen de perken te houden? Dan is het tijd voor het zwaardere afkoelgeschut. Een ventilator kan helpen, maar alleen als je hem op de juiste manier gebruikt. Plaats hem dus voor het raam om de warme lucht linea recta naar buiten te blazen. Heb je ook een tweede ventilator? Dan kan je die op jezelf richten voor een heerlijke koele bries.

Nog te warm? Zet een paar flessen met bevroren water voor je ventilator: zo creëer je je eigen aircooler, voor een nog koeler effect. Aircoolers – ventilators waarin ruimte voorzien is voor koud water of ijsblokjes – zijn overigens ook gewoon te koop.

BRON: https://www.zimmo.be/blog/2018/08/08/zo-hou-je-je-huis-koel-tijdens-hete-zomerdagen

Compare Listings

Verified by MonsterInsights