Wat krijg je als je elke dag opnieuw een douche neemt? Een natte douche, inderdaad. Met al dat water dat je douche krijgt te verwerken, stapelt het vuil en de schimmel zich natuurlijk snel op.

Als je een douche met schuifdeuren hebt, weet je waarschijnlijk hoe moeilijk het is die donkere laag vuil weg te krijgen tussen de voegen. Het vuil vreet zich vaak ook nog eens een weg tussen en onder de deurvoegen. Maar geen paniek: Zimmo helpt je op weg in deze vier stappen!

Stap 1: Neem een douche

Wat, en je douche nog wat vuiler maken? Klopt. Wanneer je klaar bent met het opkalfateren, zal het geheel nog zo’n 12 tot 14 uur moeten drogen. Best dus dat je jezelf dus nog snel even proper maakt voor je eraan begint. 😉

Stap 2: Verwijder de deuren en rekjes

Om alles proper te krijgen, moet je eerst zorgen dat je overal vlot aan kunt. De beste manier om dit te doen, is de deuren en rekjes te verwijderen. Neem een schroevendraaier en schroef de deuren los. Haal ze er vervolgens uit, beginnende met de deur aan de binnenkant van de douche. Heb je al eens kastdeuren in- of uit elkaar geschroefd? Perfect, dit werkt net op dezelfde manier.

Stap 3: Reinig en herinstalleer

Wil je nog een meer kraaknette douche? Haal dan het kader waar je deuren in hangen ook eraf. Schroef alles los. Verwijder de bestaande voegen met een scherp mesje, zo komt het kader gemakkelijk los. Gebruik het mesje dan om de overblijvende voegen en het vuil weg te schrapen. Gebruik eventueel een gespecialiseerd product om de hardnekkige restjes weg te krijgen. Neem je douchedeuren mee naar je tuin of terras, een goeie plek om ze te reinigen zonder er een zootje van te maken. Zijn ze te zwaar? Maak ze dan schoon in de douche zelf. Wanneer alles proper en droog is, kan je de deuren terug installeren.

Stap 4: Voegen

De laatste stap in het proces is het opnieuw invoegen van de douchedeuren, zowel aan de binnenkant als de buitenkant. Zorg ervoor dat het voegsel dat je gebruikt, schimmelresistent is. Kies ook een voegsel dat past bij de kleur van je douche, of ga voor een transparante versie. Gebruik een voegpistool om een stevige laag aan te brengen, en ga dan met een natte vinger over de rand om alles aan te drukken en een effen afwerking te garanderen. Laat de nieuwe voegen 12 tot 14 uur drogen (tenzij de verpakking van het voegsel langer aangeeft).

Wanneer alles volledig droog is, kijk dan de voegen nog eens volledig na. Zorg ervoor dat er nergens gaatjes zijn. Gaatjes is het laatste wat je wil in je douche, niemand heeft graag lekken. Is alles in orde? Geniet dan van je propere, schimmelvrije douche! Volstond het grondig reinigen niet meer? Dan heeft je badkamer misschien wel nood aan een opknapbeurt!

Er zijn ook nog andere plekjes in huis die een poetsbeurt kunnen gebruiken, al aan deze plekjes in huis gedacht?

Auteur: PJG
Bron: www.doityourself.com